ZAC-de-la-Marine-Lot-C-Colombes

ZAC de la Marine – Lot C – Colombes, by AGENCE CHRISTOPHE ROUSSELLE

Located in the heart of the Marine ecodistrict in Colombes, this social housing project has a very high quality image and finish, while remaining within a very tight budget.
The principle underlying the project was to respond to each situation with a generous outdoor space. Like metal plates that might have slid over each other to let in more light, the building possesses a certain lightness created by an illusion of levitation.
The direct result of a formal exercise to create volume, the outside is characterised by the presence of offset balconies that offer different spatial forms depending on the storey. Inside, the apartments
all face in various directions, the public areas open onto a garden and the entrance hall that crosses the entire building helps to enhance the stainless steel under surface of the upper floors.
The raw concrete of the facades is in sharp contrast with the reflecting slab noses with their more “precious” finish. From the street, a large cantilever balances the building over a set back ground floor.

By AGENCE CHRISTOPHE ROUSSELLE

Visit AGENCE CHRISTOPHE ROUSSELLE website