Okko Hotel Design, by SLA Architecture

Industrialization process of the innovating concept of 4 stars Hotels Okko, designed by Patrick Norguet. Interior fittings of rooms, restauration clubs and lobbys. OKKO Hôtel Nantes Château : 80-bedroom hotel , 2 456 m² (~26,436 sqft)OKKO Hôtel Grenoble : 138 -bedroom hotel, 3 949 m² (~42,507 sqft) By SLA Architecture Visit SLA Architecture website

Campus Safran University, by SLA Architecture

Rehabilitation and expansion of the listed Castle of Vilgénis (built for Jérôme Bonaparte), to create the “Campus Safran University”, which includes : a 4 star hotel (80 rooms), a restaurant, a bar and fitness/spa area, a training center, an auditorium and offices.  The park, listed as well, has been rearranged.  With the collaboration of Harold…

Science City, Egypt, by SLA Architecture

International Competition for a comprehensive master plan & architectural design of the Science City in the 6th of October City, Egypt.  The overall concept of our master plan is driven from the background philosophy (inspired by the authentic wisdom of the ancient Egyptians – “Hermetica”) and the site apprehension with a clear interpretation of the…

Offices and residential building, by SLA Architecture

The project includes a mixed-use building complex with offices, housing (including social housing) and catering areas on the ground floor.  Our agency will certainly move in these offices after building.  Project designed in collaboration with WaW Architectes and SLH (Engineering) Pictures © WaW Architectes By SLA Architecture Visit SLA Architecture website

Gare Montparnasse – Paris Train Station, by SLA Architecture

The main goal is to let this famous train station get modern while developing this exceptional urban heritage.We will re-design all shoping areas, develop facilities and rearrange walkways. For this project, many expertises have been gathered ; we work in collaboration with: AREP / Atelier d’architecture, Agence Jouin Manku, Jacobs, AREP Ingénierie, L’observatoire international.  © SNCF…

SCHEDULING DRIVING WORK COORDINATION for BUILDING A RESTAURANT ROOM OVER CENTRE POMPIDOU-METZ TERRACE, by ABECO

SCHEDULING DRIVING WORK COORDINATION for BUILDING A RESTAURANT ROOM (100sqm) OVER CENTRE POMPIDOU-METZ TERRACE in METZ (57 / FRANCE) – STUDIOLADA Architects (Christophe AUBERTIN & Benoît SINDT) (54 Nancy) – ABECO S.D.W.C. (54 Vandoeuvre-lès-Nancy) – 5 months works – Metalllic structure, curtain-glasses, white pcv membrane. Réopening : 29/07/2016 By ABECO

Multi-purpose sports hall, by DE ALZUA+

The project is located in the city of Mouvaux in the north of France. It takes place in a urban area in mutation with the creation of a forecourt which connects the sports hall with a theatre, a school, housing and a church. The multi-activities indoor hall is revealed by an imbrication of volumes. Each…

“Courée” housing, by DE ALZUA+

The project is a reinterpretation of a housing called «courée». This is a typical form of courtyard workers housing, often built in the industrial districts of the North of France during the nineteenth century. The program aims to develop a modern approach of this theme. It focuses on a specific contemporary issue which is to…

Dojo + fitness hall, by DE ALZUA+

Traditionally, the sitting of a dojo is guided by specific rules for its orientation. The honorary side is called Kamiza and faces the South. The teacher always seats with the Kamiza on his back. The other side is called the Shimoza and is for the learners. On the Shimoza side, the advanced learners seat on…

60 children nursery + 13 students housing, by DE ALZUA+

The program, packed and complex, offers a dual programming in the same site, including a childcare centre with its staff housing and 13 students housing units. The project must integrate different qualities: openness and privacy, daytime operation for the childcare centre, evening and night for the housing, friendliness and safety…   The nursery is set…

A BIOCLIMATIC HOUSE IN AURAY, BRITTANY, by A.TYPIQUE

In 2010, the plan started out as a house renovation.  However, when it was discovered that the state of the existing dwelling rendered this impossible, demolition and reconstruction became the point of departure for a new project.  The building plot is situated in a conservation area made up of medieval townhouses and various other period…

AN ORGANIC, BIOCLIMATIC HOUSE IN BRITTANY, by A.TYPIQUE

This house on the shores of the Golfe du Morbihan, not far from AURAY, was built using organic architectural principals with a concentration of green energy components for maximum efficiency without resorting to technical sophistication. Completed at the beginning of this year, the house is situated in a region benefitting from oceanic climate conditions. The…